Handmade in Denmark

Fragt 29,75

Fri fragt ved køb over 499

Museum Jorn

Designet af Museum Jorn, Michala Stigkjær & Ole Flensted

 

Denne mobile er udviklet i samarbejde med Museum Jorn, Asger Jorns smukke museum i Silkeborg.

Asger Jorn (1914-1973) anses af mange for at være Danmarks mest betydelige kunstner i det 20. århundrede.

 

Hans spontant abstrakte stil har opnået stor international anerkendelse. Asger Jorn var alsidig og arbejdede både som maler, keramiker, tegner, grafiker og skulptør. Hans billedsprog udviklede sig gennem hele hans kunstneriske karriere.

 

Med sine farverige og fantasifulde værker var Asger Jorn både en inspiration og en udfordring for sin samtid. Legen og det spontane var karakteristisk for Jorns måde at arbejde på. Det samme var eksperimenterne og trangen til at gå nye veje. Sammen med danske og europæiske kunstnerkollegaer forsøgte Jorn at forene strømningerne i den moderne, europæiske kunst med den danske tradition. Han var både medlem og medstifter af adskillige kunstnersammenslutninger, blandt andet grupperne Høst, COBRA og senere Situationistisk Internationale. Han udgav tidsskrifter og adskillige bøger om emner som æstetik, filosofi, politik og historie.

 

De fire små figurer til denne mobile er dannet ud fra nogle af Asger Jorns tidlige skitser med sort tusch på papir.

 

Jorns skitsebøger rummer en mangfoldighed af væsener, som han navngav med fantasifulde navne såsom “Aganakkerne”, “Pikipoferne” og “Feligramserne”. I en skitsebog fra 1939 myldrer 70 små væsener rundt imellem hinanden på en enkelt side, nogle i par, andre hver for sig. Figurerne er udvalgt, grafisk bearbejdede og anbragt i en sammenhæng, så de tilsammen danner bogstaverne J O R N. De er farvelagte med udgangspunkt i Asger Jorns palet. Figurerne bruges også som element i et af logoerne på Museum Jorn, Silkeborg. Mobilen udtrykker spontaniteten, legen, eksperimentet, som er væsentlige temaer i Asger Jorns værker.

 

Museum Jorn, Silkeborg har verdens største samling af Asger Jorns værker. Ud over den permanente ophængning af Jorns værker og samling viser museet også skiftende udstillinger. Museet har hvert år mange besøgende fra ind- og udland, som blandt andet kan opleve hovedværket Stalingrad.

 

Læs mere

249,00 DKK

Vægt 145 kg
Størrelse 30.5 × 21 × 2.5 cm
Design year
Design Year

2011

Designer
Designer

Museum Jorn, Michala Stigkjær & Ole Flensted

Packaging type

Box

Packaging Type

Box

Volume

1,924

Volume